Om oss

Los Copihues är en ideell kulturförening som startade 1982. Föreningen har över 200 medlemmar varav ett hundratal är aktiva dansare och slagverkare. Vi är en öppen förening som är politiskt och religiöst obunden där alla som vill får bli medlemmar. Syftet med föreningen är att bevara den latinamerikanska kulturen samt sysselsätta barn och ungdomar med konstruktiv verksamhet.

Varje år tillverkar föreningens medlemmar nya dräkter, fjäderställningar och huvudbonader efter årets tema.

Danstrupp och bateria tränar intensivt hela året flera gånger i veckan.

Sambaskolan dansar och visar upp sig i mängder av olika karnevaler och event, allt från privata födelsedagsfester till stora bröllop, från restaurangshower till stora mässevent. Vi skräddarsyr showen tillsammans med arrangören så att de får ut det bästa ur eventet för sina gäster. Vill du anlita klicka här.

Namnet Los Copihues

Namnet Los Copihues är detsamma som namnet på Chiles klockliknande nationalblomma. Den kan endast finnas växande vilt i skogarna i södra Chile. Blomman finns i färgerna rött och någon gång vitt, vilket även är sambaskolans färger.

Media

Föreningens praktfulla logotyp är skapat av Antonio Bastias.
Vår huvudfotograf är Andreas Jonasson med stöd av Henrik Nilsson.

Historia

Vill ni veta mer om Los Copihues långa och fantastiska historia klicka här.

Vi har även skapat en Hall of Fame där man kan se vilka teman som vi har haft alla andra år, samt våra tidigare mestre-sala och porta-banderia.

Vänner

G.R.B.C. Maravilha do Samba (Uppsala)

 

LosCop_logga